Bedring for sement

- For oss går det nå bedre enn jeg på starten av året fryktet, uttaler en gryende optimistisk Norcem-sjef Gunnar Syvertsen.

- Markedet er ikke bra, men samtidig er det ikke så dårlig som fryktet. Jeg er imidlertid ikke sikker på om det skal bli dårligere igjen. Men akkurat nå er det ikke helt svart, fremholder Syvertsen som bidrar til å spre litt oppmuntring før sommerferien setter inn.

Som de fleste andre byggevareprodusenter opplevde også Norcem et stort omsetningsfall i første kvartal som Syvertsen kvantifiserer til over 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Men for månedene mai og juni ligger omsetningen bare 24-25 prosent bak fjoråret.

- Vi taper nå mindre mot fjoråret enn vi gjorde på starten av året, og beveger oss langsomt mot bedre omsetning enn budsjettert. Fortsatt er det langt frem til fjorårssalget, men det er ikke lenger noen reell målestokk for oss, kommenterer han.

Norcem-sjefen er imidlertid fortsatt spent på hvordan utviklingen blir etter sommerferien.

- Vi ser at det kommer anleggsprosjekter. Vi henger også med på prosjekter som lå i ordrereserven før nedgangen kom slik at det går noe tregere ned med oss enn for andre. Men vårt inntrykk er så opplagt at det er aktivitet der ute i markedet, sier han.

Sementselskapet vil også gjennom Norcem Miljødag, som vil bli arrangert for første gang i november, bidra til mer oppmerksomhet både for betong som byggemateriale og på byggenæringens miljøutfordringer.

- Vi må både som selskap og del av byggenæringen fremstå som mer proaktive, komme litt høyere opp på banen og vise at vi ikke er noen miljøsinker. Vi jobber på flere områder for å bli bedre på miljøområdet, og dette må vi bli flinkere til å få fortalt til kunder og myndigheter, sier Syvertsen.

- Vi mener å ha gode produkter som også sett fra et miljøsynspunkt er konkurransedyktige, avslutter han.