Blir norsk igjen

Først kjøpte de seg fri Cowi i Danmark. Nå kjøper Hjellnes Consult opp rådgiverselskapet ÅF Brekke & Strand akustikk fra svenske ÅF.

- Vi er meget godt fornøyd med å få et så sterkt fagmiljø med på laget. Brekke og Strand Akustikk utfyller faglig det gode rådgivingsmiljøet vi allerede har på huset, kommenterer administrerende direktør Geir Knudsen i Hjellnes Consult.

Egen merkevare
Kjøpet er et resultat av en god dialog mellom ÅF og Hjellnes Consult og de ansatte i ÅF Brekke & Strand akustikk. Foretaket skal fortsette som eget selskap og merkevare med Hjellnes Consult som hovedeier.

Selskapet som nå har endret navn til Brekke & Strand akustikk har 26 ansatte og har de siste par tiårene markert seg som det ledende fagmiljø for rådgiving innen lyd og vibrasjoner. Selskapet har flere pionerer med årelang erfaring innen bygg, industri og samferdsel. Med kjøpet får Hjellnes Consult et godt grep om en fagdisiplin selskapet for noen år siden la ned blant annet fordi det var vanskelig å rekruttere gode fagpersoner.

Profilerte prosjekter
Brekke & Strand akustikk har en rekke profilerte prosjekter på referanselisten der Operaen i Bjørvika er det mest kjente og prestisjefylte. TV2 og ikke minst NRK har også gjort nytte av tjenestene til akustikkselskapet. Andre referanseprosjekter er butikksenteret Byporten, Oslo lufthavn Gardermoen, dobbeltsporet Skøyen-Asker, HydroYara, Saugbruksforeningen, Grenland havn og Norske Skog. Kulturhusene i Asker, Kolbotn, Fredrikstad, Halden, Nordfjord, Hammerfest, Eidsvoll, Lillestrøm og Arendal har også fått god akustikk ved hjelp av Brekke & Strand akustikk.

Tverrfaglig miljø
Hjellnes Consult (HC) har med oppkjøpet av Brekke & Strand Akustikk styrket det tverrfaglige fagmiljøet som i lengre tid har vært HCs styrke. HC eier fra før brokonstruksjonsfirmaet Johs. Holt.

- Vi har et sterkt fagmiljø innen byggerier, infrastruktur og miljø, og med våre datterselskaper har vi nå styrket oss betydelig og kan favner enda bredere om kundenes utfordringer, avslutter Geir Knudsen i Hjellnes Consult.