Farvel til kvister

Hos Norsk Vinduskompani fremstilles vinduer og dører av fingerskjøttet tre. Det betyr blant annet at kvister er så å si borte og man får større holdbarhet og flottere finish.

Når boligens gamle vinduer og dører skal skiftes ut med nye flotte eksemplarer av tre, har huseieren en forventning om at de holder seg fine i mange år. Mange boligeiere har måttet innse at det etter noen år kan dukke opp harpiksholdige kvister som lager gule skjolder og ødelegger elementenes malte finish.

For å komme det problemet til livs bruker Norsk Vinduskompani kvalitetsoptimert, såkalt fingerskjøttet tre og dermed slipper boligeiere å ergre seg over stygge, gule kvister og kan i stedet glede seg over vinduer og dører som bevarer deres unike uttrykk i mange år.

Som flettede hender

Treet til Norsk Vinduskompanis vinduer og dører blir hentet langt nord i de svenske og finske skoger hvor furutrærne stille og rolig får lov å vokse seg store. I skogene utvelges og felles trær i beste kvalitet og deretter gjennomgår de en omfattende kvalitetsoptimering.

Det betyr at treet skannes for å identifisere kvister, revner og harpikslommer, som kan gi problemer med holdbarhet og finish. Når uønskede defekter er fjernet, limes treet sammen i såkalte fingersamlinger til planker på seks meter. Samlingene ligner nærmest et par flettede hender og teknikken betyr at boligeierne får vinduer med ensartet overflate, hvor ingen gule kvister bryter gjennom.

Hang til holdbarhet

Når rammen til vinduer og dører står klar på Norsk Vinduskomopani sin fabrikk i Danmark, blir de behandlet med en 2ØKO-sertifisert grunnbehandling som gjør treet mer motstandsdyktig mot vind og vær. Samtidig minimeres risikoen for at harpiks trenger ut gjennom rammene og bryter det flotte utseende.

Også miljøvennligheten er på topp, for grunnbehandlingen er vannbasert samtidig som den beskytter som sopp og råte. Dermed blir miljøet belastet minst mulig, mens husets inneklima er sikret i mange år frem i tiden. Til slutt får vinduer og dører av tre en overflatebehandling som setter prikken over i`en og fullfører kvaliteten.

Tre/alu sikrer komforten

Foruten vinduer og dører av tre tilbyr Norsk Vinduskompani også de populære tre/aluprodukter. Det unike ved dem er at de har en utvendig aluminiumsprofil som betyr at det ikke trengs å bruke tid og ressurser på vedlikehold.

En ekstra gevinst er at Norsk Vinduskompani sine tre/aluprodukter er konstruert så de er varme når det er kaldt utenfor og kalde når det er varmt utenfor.  Det sikrer en bedre utnyttelse av energien og det er godt for både miljø og inneklima.