Veksling i Johs. Holt

Det er klart for en god veksling når Carl Hansvold nå trer til side og slipper til Gunnar Egset som daglig leder av rådgiverfirmaet Johs Holt AS.

Egset er internt rekruttert og har jobbet i Johs. Holt siden 1991.

- Med Gunnar i førersetet har vi fått en rutinert medarbeider som leder for rådgiverfirmaet som trenger Egsets rutine for å utvikle seg videre. Vi er inne i en nasjonal satsing på infrastruktur, og dette er en satsing som Johs. Holt vil ta sin del av, sier styreleder Geir Knudsen som opplyser at oppdragsmengden er svært positiv.

Johs. Holt AS er blant annet kjent for å være konstruktør av Atlanterhavsveien som i Byggeindustrien ble kåret til århundrets byggverk. Broene har fått stadig større anerkjennelse og er nå nærmest som et turistmål å regne.

- Jeg er veldig glad for å ha fått denne utfordringen. Det er svært gunstig å ta over stafettpinnen i en situasjon der vi må si nei til enkelte henvendelser av kapasitetshensyn. Det er dessuten positivt at Carl Hansvold har sagt seg villig til å fortsette i firmaet i årene som kommer. Carl har en kompetanse og en rutine vi kommer til å ha glede av lenge, sier Gunnar Egset om sin forgjenger som med sine ca 40 år i bransjen kan kalles en nestor.

Egset kommer fra en stilling som senioringeniør i Johs. Holt, og han har deltatt i en rekke prosjekteringer av konvensjonelle broer, flytebroer, skråstagsbroer og offshore plattformer. Han har en grundig erfaring med i statiske/dynamiske analyser samt dimensjonering av tyngre konstruksjoner. Egset har utviklet en rekke dataprogrammer som er i daglig bruk i Johs. Holt og har lang erfaring i prosjektledelse.

Egset har utdannelse fra Møre og Romsdal Ingeniørhøgskole og Heriot Watt University i Skottland.

Johs Holt AS er et rådgivende ingeniørfirma innen bygge- og anleggsteknikk som er spesialisert på analyse og beregning av brokonstruksjoner. Firmaet har erfaring fra de aller fleste typer broer, fra små kulverter til store og kompliserte konstruksjoner som hengebroer til skråkabelbroer. Johs. Holt AS har bred erfaring fra prosjekteringsledelse og byggeplasskontroll. Oppdragene er fra større entreprenører og offentlige oppdragsgivere som Statens Vegvesen og Jernbaneverket. Firmaet har også mottatt flere priser opp gjennom årene, både nasjonalt og internasjonalt, blant andre den prestisjetunge "FIP Award for outstanding structures" for Skarnsundet bro.

I løpet av de siste årene har Johs Holt også deltatt i flere tverrfaglige prosjekter i tilknytning til offshoreindustri, dels prosjektering og utarbeidelse av anbudsdokumenter, dels vurdering av konstruksjonstyper og kontrolloppdrag.

Firmaet har oppdrag over hele landet, men er også operative i Sverige og Canada.

Johs. Holt AS har i dag 15 ansatte hvorav 13 sivilingeniører og ingeniører. Firmaet ble startet i 1958 av sivilingeniør Johannes Holt. Firmaet er i dag et datterselskap av Hjellnes Consult AS.