Veidekkes HMS-pris til Finnmark

Fire gode kandidater konkurrerte i finalen om å vinne Veidekkes HMS-pris for 2008.

Juryens valg ble representantene fra det høye nord: Kolo Veidekke Distrikt Finnmark.

- Veidekkes HMS-pris for 2008 deles ut til en kandidat som gjennom et systematisk og målrettet arbeid over tid har oppnådd svært gode resultater samtidig som både omsetningen og de økonomiske resultatene har økt betraktelig, sa konsernsjef Terje R. Venold under utdelingen i København i dag.

I juryens begrunnelse legges det vekt på at kandidaten de fire siste årene ikke har hatt skader med fravær og oppnådd gode fraværsresultater gjennom aktiv forebygging og oppfølging. Helse, miljø og sikkerhet har vært en viktig del av alle deler av produksjonen. HMS er inkludert i all planlegging gjennom uke- og månedsplaner, samt i strategiarbeidet med klart definerte mål. Kandidaten har også tatt initiativ til samarbeid med eksterne aktører, og utøvet konsekvens ved behov. Kandidaten har også opprettet sin egen HMS-pris i distriktet.

Kolo Veidekke Distrikt Finnmark har 50 ansatte der de fleste jobber med asfaltvirksomhet (produksjon og utlegging) og drift- og vedlikehold av veier, arbeid med åpenbare utfordringer på HMS-siden. Distriktet har mer enn doblet omsetningen og overskuddet de tre siste årene, noe som gjør HMS-resultatene spesielt imponerende.

- Jeg tror bestemt at godt samarbeid og tillit mellom ledelse og drift, tillitsmannsapparat og verneombud er en viktig grunn til at vi har fått til de resultatene vi har, sa distriktsleder Kurt Eriksen da han mottok prisen. - Dette er en pris vi er stolt av å få og som vi tar med oss tilbake til Finnmark som inspirasjon i vår videre HMS-satsing, avsluttet Eriksen.

De øvrige nominerte finalistene til Veidekkes HMS-pris 2008:
• Prosjekt "Norges Varemesse," Veidekke Entreprenør i Oslo og Seby AS
• "Skyddsombudsgruppen" i region Skåne
• Prosjekt "Rådmanshaven," Øst Renovering, Næstved