byggutengrenser.no videreføres

På tirsdagens allmøte i mur- og betongbransjens samarbeidsorgan, byggutengrenser.no, ble det enstemmig anbefalt at prosjektet videreføres i ytterligere tre år. Det vil si ut 2012.

Nå er det opp til den enkelte virksomhet å ta stilling til om de fortsatt vil være med eller ikke. Det er allerede nå klart at alle de store medlemsbedriftene fortsetter i prosjektet. Opprinnelig ble prosjektet opprettet i 2003 for å vare ut 2006, men bransjen så ganske fort behovet for en instans som ivaretar bransjens felles interesser, og som den enkelte virksomhet ikke makter å følge opp selv.

byggutengrenser.no har i dag 70 medlemsbedrifter og representerer så godt som hele mur- og betongindustrien i Norge.

Det har knyttet seg spenning til om medlemsbedriftene på grunn av de vanskelige tidene i byggenæringen ville fortsette sitt engasjement, men etter gårsdagens møte er det klart at prosjektet videreføres, riktignok med noe redusert aktivitet.

byggutengrenser.no har fokusert mye av sin virksomhet mot undervisning ovenfor arkitektskolene, seminarvirksomhet, markedsføring generelt, PR og lobbyvirksomhet og bærekraftig materialvalg.

I løpet av året vil det bli utgitt to lærebøker rettet mot arkitektstudenter. En om murverk: Norsk murarkitektur og en bok om betongoverflater.

Prosjektet har i alle årene vært ledet av siv. ing. Ole H. Krokstrand.

Hele det sittende styret ble gjenvalgt, og består av:
Per Brevik, Heidelberg Norcem as (Styreleder)
Stein Tosterud, Unicon as
Frank Haugen, maxit as
Ingrid Dahl Hovland, Spenncon as
Egil Aaltvedt, Aaltvedt betong as