NITO-blogg om lønnsoppgjøret

I forbindelse med lønnsoppgjøret denne våren har NITO etablert en egen blogg for organisasjonens forhandlingsledere.

- En nyskaping det er spennende å være en del av, sier forhandlingsleder for ingeniører og teknologer i norske kommuner, Tor Simonsen som denne våren kan treffes på http://lønnsoppgjør.nitoblogg.no.

Forhandlingslederen for ingeniører og teknologer i kommunal sektor er opptatt av at NITO på denne måten etablerer en ny kanal for kontakt med medlemmer og andre interesserte. -Jeg synes det er flott at NITO er Norges første fagorganisasjon som tar i bruk sosiale medier på en gjennomført måte, men må nesten stille spørsmålstegn ved hvorfor ingen andre har gjort det samme. Det dreier seg om kontakt med medlemmene, og jeg regner vel egentlig med at også andre fagorganisasjoner enn NITO er opptatt av dette, sier NITOs forhandlingsleder som starter forhandlingene med KS 15. april.

Inger Annie Moe representerer medlemmene i området Spekter som i NITO sammenheng er bioingeniørene og andre ingeniører i spesialisthelsetjenesten, samt ingeniører og teknologer i statlige aksjeselskaper som blant annet Avinor og Statnett. -Det er alltid viktig å få ut løpende informasjon om hva som skjer i tariffoppgjøret. Engasjementet blant våre medlemmer er alltid stort før, under og etter lønnsforhandlingene. Å etablere oss i sosiale medier dreier seg i bunn og grunn om å respektere dette engasjementet, sier Moe

Siw Tyldum representerer ingeniørene og teknologene i staten, og er forfatteren av det som sannsynligvis var Norges første fagforeningsbloggpost. -Denne bloggen dreier seg om å komme i kontakt med folk som er opptatt av det samme som oss. Her kan vi hente innspill og ikke minst inspirasjon til den viktige oppgaven det faktisk er å representere medlemmene i lønnsforhandlingene, sier Tyldum.

De to siste forhandlingslederne vil iverksette sin gjerning som bloggere først når der det nærmer seg starten for deres tariffoppgjør. Disse er Oddvar Steinhaug som representerer ingeniørene og teknologene i energisektoren, og Stig Lægreid som representerer den private sektoren.

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med 62 000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse. NITO finnes over hele landet med 20 avdelinger og cirka 2 000 bedriftsgrupper og kontaktpersoner.