Rekorder for Ølen Betong

Ølen Betong kan vise til rekordomsetning for 2008. Omsetningen passerte over en halv milliard kroner.

- Vi kan også glede oss over et årsresultat på 45 millioner kroner, legger adm. direktør Arne Haldorsen til.

Totalt omsatte konsernet Ølen Betong Gruppen AS for ca. 600 millioner. Det ble omsetningsrekord for Ølen Betong AS (405 mill.), Ølen Betong Transport AS (88 mill.) og Ølen Betong Murmansk (13 mill.).

Videre er Haugaland Gjenvinning AS (64 mill) og FixProfil AS (3 mill) begge 100 prosent eid av Ølen Betong Gruppen.

Ekspanderer
I fjor sommer gikk konsernet inn som 50 prosent eier av Kirkenes Ferdigbetong AS. 1. januar ble de like stor eier av Ribe Betong i Lillesand/Kristiansand.

- Vi har også inngått avtale om å overta 34 prosent av aksjene i Sirdal Betong AS fra Jærbetong AS, forteller Haldorsen.

I tillegg eier Ølen Betong Gruppen 40 prosent av teknologiselskapet ACT som nå er med i et spennende prosjekt som går ut på å benytte vannbasert borekakse i betongproduksjonen.

Ølen Betong AS er nå Norges tredje største sementbruker med 14 fabrikker rundt om i landet.

- Vi er også den største norskeide bedriften i sementbruk. Siktemålet er fortsatt å ekspandere i takt med mulighetene, legger Haldorsen til

Murmansk
Ølen Betong har også store forhåpninger til sine investeringer i Russland. Fabrikken i Murmansk ble åpnet i september i fjor.

- Vi er blitt svært godt mottatt av de lokale myndighetene. Betongfabrikken var noe de trengte og vi rakk å omsette for 50 millioner rubler, dvs. ca. 13 millioner i 2008, sier han.

Så langt er det fylket Murmansk (regionen) som er den største kunden, og det vil den nok fortsette å være.

- Planlagte offentlige havne- og næringsutbygging for ti milliarder kroner, samt stort behov for boligbygging og renovering gir grunn til nøktern optimisme. Etterspørselen etter vestlige kvalitetsløsninger er stor, mener Haldorsen.

Men det er først og fremst Shtokman-prosjektet som skal bygges ut fra 2011 til 2015 som har gitt Murmansk stedets eneste norskeide betongfabrikk.

Bare i prosjektets første fase kan dreie seg om investeringer for rundt hundre milliarder kroner.

Fabrikken i Murmansk er nå ferdig og det er investert 50 millionene til nå. Disse midlene er lånt av moderbedriften Ølen Betong AS, så det russiske datterselskapet har i prinsippet ingen annen gjeld.

Utvider med elementproduksjon
Ølen Btong planlegger å investere flere millioner i Murmansk. Blant annet ønsker de å bruke flere titalls millioner kroner til blant annet å bygge en betongelementfabrikk.