Skal ha tatt 9 millioner kroner fra skolebygg

En tidligere prosjektleder for Undervisningsbygg er tiltalt for å ha mottatt bestikkelser på 1,5 millioner kroner, samt å ha tappet skolenes oppussingsbudsjett for 9 millioner kroner.

Tappingen skal ha skjedd ved overfakturering og dobbeltfakturering fra entreprenører som rehabiliterte en rekke skoler i Oslo, skriver Aftenposten.

I tillegg til grov utroskap og grov korrupsjon, er mannen også tiltalt for forfalskning av anbudskunngjøringer, ansettelsesprotokoller og møtereferater.

I tillegg til prosjektlederen er innehaverne av tre entreprenørfirmaer tiltalt for grov korrupsjon og utroskap i saken. To av dem nekter straffskyld, mens den tredje foreløpig ikke vil si hvordan han forholder seg til tiltalen. En femtemann, en snekker som hjalp prosjektlederen med å få utbetalt 2,9 millioner kroner via 64 fiktive fakturaer, har tilstått forholdet og er allerede dømt. Det er ikke kjent hvordan den tidligere prosjektlederen stiller seg til tiltalen.

Saken er den andre store korrupsjonssaken i Undervisningsbygg. I 2006 ble eiendomssjef Frank Murud dømt til sju års fengsel for korrupsjon og for å ha tappet Undervisningsbygg for 90 millioner kroner.