Byggmax med nettbutikk

Nå har byggvarekjeden Byggmax startet nettbutikk og muligheten for å handle byggevarer på søndager er igjen til stede.

I fjor vår pågikk en debatt om hvorvidt byggvarekjedene, på lik linje med hagesentrene, skulle få holde åpent på søndager.

Bestilling skjer på byggmax.no, og prisene, som oppgis på alle varer, er de samme man finner i butikkene. Med et tastetrykk regnes fraktkostnader ut, og etter noen dager får du varene levert på døren.

- I Sverige har vi hatt søndagsåpne butikker i mange år, så dette er vår måte å gi nordmenn også anledning til å handle byggevarer på søndager, sier adm. dir. i Byggmax, Magnus Agervald.

Den svenske byggevarekjeden Byggmax åpnet sin første butikk i Norge i 2007. Siden den gang har ti nye byggvarehus åpnet i Østlandsområdet.

Med satsingen på internetthandel tas konseptet nå ett skritt videre.

- Vi har stor tro på denne måten å handle byggevarer på. Det er enkelt, man kan handle når man selv ønsker og det gir en eksakt oversikt over kostnader. Det tror vi folk vil like, sier Agervald.

Byggmax har prioritert å skape en oversiktlig nettside der byggevarene er delt inn i ulike kategorier (tre, gulv, maling, verktøy etc.) med tilsvarende underkategorier, gir brukeren et utgangspunkt for å planlegge sine kjøp. Her er hvert produkt avbildet, og det er informasjon om egenskaper som dimensjon, farge, materiale og pris. Det oppgis også hvor mye av denne varen som er igjen i butikken.