Dømt for korrupsjon

En tidligere eiendomssjef ved Ullevål universitetssykehus er i Oslo tingrett dømt til fengsel i to år for korrupsjon.

I tillegg er den 56 år gamle mannen dømt til å tåle inndragning av 854.196 kroner til statskassen.
Dommen omfatter også forhold som skjedde da 56-åringen var ansatt i ROM eiendomsutvikling, som er et heleid datterselskap av NSB.

Dommen er i tråd med aktors påstand.

Andre runde
Saken begynte å rulle da Aftenposten omtalte uregelmessigheter ved Ullevål universitetssykehus i 2004. Der var 56-åringen ansatt som eiendomssjef fra august 2003 til september 2004.

Mannen ble først dømt i saken i Oslo tingrett høsten 2006. De to medtiltalte godtok sine dommer på henholdsvis sju måneders fengsel og 90 dagers fengsel.

56-åringen anket fordi han mente dommeren var inhabil. Hennes ektefelle hadde nemlig representert eiendomssjefens ekskone som advokat i en skilsmissesak. 56-åringens advokat ble informert, men aldri 56-åringen selv.

Anken førte til at Borgarting lagmannsrett opphevet dommen.
Saken var deretter innom Høyesterett, som avviste påtalemyndighetens anke.

- Hinsides rimelig tvil
Tingretten gjør det klart at den ikke tror på tiltaltes forklaring om hovedpunktet i tiltalen, at en utbetaling på drøyt 600.000 kroner var vederlag for svart arbeid for sin tidligere arbeidsgiver Peab.

Tvert om fremstår det som «helt usannsynlig», mener tingretten, som lister opp en lang rekke punkter og argumenter. Blant annet har Peab vedtatt et forelegg på 5 millioner kroner for medvirkning til forholdet, heter det i dommen.

Konklusjonen er enkelt at «retten finner det bevist hinsides rimelig tvil» at 56-åringen er skyldig i bestikkelser og grov korrupsjon.