Arkitekturpris til Backe

Backe Prosjekt, Bøhmer Entreprenør og PV arkitekter har fått Kongsberg kommunes pris fir beste arkitektur for leilighetsprosjektet Madsebakken Terrasse.

 

Madsebakken Terrasse består av 42 leiligheter sentralt i Kongsberg. Prosjektet har et moderne uttrykk og består av terrasserte leiligheter med åpne luftige balkonger. I utgangspunktet hadde tomten en topografi som gjorde det vanskelig å utnytte arealet på en god måte, men Backe Prosjekt (tidligere Buer Prosjekt), sammen med PV arkitekter, fikk frem et kvalitetsprosjekt som altså førte til arkitekturprisen fra Kongsberg kommune.

- Vi er stolt over å motta denne prisen, sier arkitekt Ingar Vedeld. -Det har vært moro å jobbe sammen med en prosjektutvikler som vektlegger kvalitet, og som har vært villig til å se muligheter i en tomt som i utgangspunktet har en utfordrende topografi. Samarbeidet med kommunen har også vært godt, og en viktig faktor for å få frem det flotte sluttproduktet.

- For oss som entreprenør har det vært en positiv erfaring å være med å utføre et prosjekt med et spennende arkitektonisk uttrykk og som har lagt vekt på å bruke varige gode materialer, sier Tor Engebakken, daglig leder i Bøhmer Entreprenør AS.

Juryens begrunner prisen med at prosjektet har et oppdelt uttrykk som gjør at anlegget ikke virker massivt til tross for at det rommer hele 42 boliger. Utbygger har utnyttet tomtens topografi og plassert bygningsvolumene i vifteform. Bruk av varige materialer, effektfull detaljering, gjennomtenkt fargebruk og kraftige takkonstruksjoner gir bygget karakter.

Kommunen ønsker med prisen å sette fokus på et prosjekt som med oppdelt bygningsvolum og gjennomført detaljering viser at det er mulig å bygge terrassehus som tilpasses omgivelsene og som framstår som trivelig både når en oppholder seg i anlegget, og når en ser anlegget fra nedsiden.

- I Backe Prosjekt er vi opptatt av å utvikle prosjekter som beboerne trives i og som er funksjonelle i hverdagen, vi er også opptatt av å skape prosjekter som omgivelsene trives med, noe vi har lykkes med i Madsebakken Terrasse, sier prosjektleder Bjarne Bøhmer i Backe Prosjekt. Som legger til: - Vi hadde ikke fått til et så bra prosjekt uten en god dialog med kommunen. Samarbeidet med PV arkitekter har også vært svært bra, og naturligvis avgjørende for å få frem det spennende arkitektoniske uttrykket prosjektet har.