Himmel eller helvete

Det er ikke alltid like enkelt å beskrive virkeligheten og enda verre er det å spå om fremtiden. Nå har det seg slik at både Teknisk Ukeblad og Byggeindustrien har vært i Bjørvika. Med store fete bokstaver skriver Teknisk Ukeblad om "Byggestopp i Bjørvika?" mens Byggeindustrien skriver "Blå himmel over Bjørvika".

Nå tar TU for seg hele Bjørvika, mens vi har konsentrert vår reportasje om Oslo S Utvikling AS. Der er det i alle fall ingen bråstopp. Hele området rundt Sentralbanestasjonen er i dag en stor byggeplass, og en rekke bygg skyter opp.I forbindelse med lanseringen av våre nye internettsider på bygg.no, legger vi ut en reportasje fra Bjørvika på mandag. Vi følger også opp i Byggeindustrien nr. 1. Vi velger å bruke det som nå skjer i Bjørvika som et positivt og godt eksempel på at ikke alt er svart til tross for finanskrisen.

Vi er selvsagt opptatt av å beskrive virkeligheten slik den er, men vi er også opptatt av å finne de positive sakene. Dersom vi kun skriver om at alt går utenfor stupet ja, da kan dette bli selvoppfyllende.

Vi er selvsagt klar over at byggevirksomheten vil gå sterkt ned i år i forhold til det som har vært nivået de siste to - tre årene. Men dette har vært et usunt nivå som har skapt masse problemer. At boblen ville sprekke har vi forutsett lenge.

Kommer det nå en skikkelig redningspakke fra regjeringen den 26. januar, tror vi at virksomheten i byggenæringen kan opprettholdes på et fortsatt høyt nivå også i fortsettelsen. Heldigvis har vi kvittet oss med mange useriøse aktører, men det gråter ikke vi for.

Begynner også bankene igjen å opptre fornuftig, mener vi at de fleste seriøse bedriftene bør klare seg godt også i årene fremover. I Oslo trengs boliger - og Bjørvika blir bygget ut. Så får tiden vise hvem som har rett. I Byggeindustrien er det i alle fall ikke mismotet som preger oss.