Lederskifte i trevareindustrien

Fagsjef Ivar Horsberg Hansen (47) har rykket opp som ny direktør i Norske Trevarefabrikkers Landsforening (NTL).

Han etterfølger Tore Gran (64) som har hatt direktørjobben siden 1995. Gran har en tid signalisert overfor styret at han ikke ønsket å sitte i lederjobben frem til han ble pensjonist. Han vil fortsatt arbeide i NTL med andre oppgaver. Særlig vil han konsentrere seg om forsikringsspørsmål, kurs og opplæring samt besøk i lokalforeninger.

Ivar H. Hansen som kom til NTL som fagsjef i 1999, ble valgt til Grans etterfølger etter at styret hadde kjørt en åpen ansettelsesprosess.

Han er utdannet tretekniker etter først å ha tatt svennebrev som møbelsnekker. Han kjenner trevarebransjen godt både som fagmann, leverandør, produsent og konsulent.

Før han kom til NTL var han ansatt syv år hos A. Falkenberg Eftf. AS med salg av maskiner og verktøy. Han også jobbet fem år ved Teknologisk Institutt som bedriftsrådgiver i møbel- og treindustrien og har vært produksjonsansvarlig i fire år hos Tre Trapp AS i Hurum.

NTL ble stiftet i 1940 og favner i dag 80 prosent av landets innrednings- og trevareprodusenter. Bransjeorganisasjonen er tilsluttet BNL og er samlokalisert med landsforeningen i Middelthunsgate 27 på Majorstuen.