Oslo Børs avsluttet svakt

Nyheten om at Eivind Reiten forlater Norsk Hydro ble ikke godt mottatt på Oslo Børs. Hydro-aksjen stupte med 10 prosent og var sterkt delaktig i at børsen endte med en nedgang på 3,51 prosent mandag.

Hovedindeksen endte til slutt på 229,20 etter å ha startet med en svak nedgang, en nedgang som ble forsterket kraftig på slutten av dagen.
Aksjene i Norsk Hydro gikk ned 3,33 prosent umiddelbart etter nyheten om konsernsjef Eivind Reitens avgang, og til slutt endte aksjen ned med hele 10 prosent til en aksjepris på 27 kroner.

Andre tapere på børsen mandag var Golden Ocean Group med en nedgang på hele 12,98 prosent, Cermaq med minus 8,01 prosent og offshoreselskapet Acergy med en nedgang på 7,47 prosent. Av de større selskapene gikk Yara ned med 5,50 prosent, Telenor med 2,96 prosent og StatoilHydro med 1,68 prosent.
Oslo Børs innførte stopp i handelen med aksjene i oljeselskapet Det Norske etter at flere norske medier ved en feiltakelse fikk tilsendt en e-post om statusen i Fulla-feltet. Av den grunn har det vært liten handel av aksjen mandag, men aksjekursen stoppet på 35,50 per aksje, en oppgang på 2,60 prosent.
I tillegg til Reitens avgang og Hydro-aksjens fall var også en svak oljepris en av hovedårsakene til nedturen på børsen.

Oljeprisen fortsatte nedover og ble til slutt notert til 42,80 dollar fatet for nordsjøolje og 38,90 dollar for amerikansk olje.

Vinneren på børsen mandag var Hurtigruten der aksjekursen gikk opp med hele 22,06 prosent.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 3,6 milliarder kroner på Oslo Børs mandag.