Demper forventningene

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa demper forventningene til krisepakken som legges fram 26. januar. 

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa forteller til Dagens Næringsliv at det ikke har manglet på forslag etter at hun inviterte kommunene til å komme med forslag til prosjekt som kunne startes omgående. Hun er derimot skeptisk til om planene er godt nok utredet og om entreprenørene har kapasitet til å gjennomføre dem.

- Forventningene er for høye. Det er nok viktig å skru dem ned, sier hun til DN, og påpeker at det kommer nye muligheter i det neste statsbudsjettet.

- Etterslepet i oppgaver innen offentlig sektor er et faktum, både når det gjelder bygg og anlegg. Det viktigste er at kommunene tilføres kapasitet slik at prosjekteringen av viktige oppgaver fortsetter og gjøres klare for oppstart. Dette gjelder både nye prosjekter men også vedlikeholds- og rehabiliteringstiltak, sier administrerende direktør Ketil Lyng i BNL.

Han mener signalene Kleppa kommer med i DN i dag kan føre til tvil rundt regjeringens satsing på kommunale oppgaver. - Vi vet at det tar lang tid før prosjektene blir arbeidsintensive. Det viktigste for oss er at kommunene nå får ressurser til å iversette tiltak etter behov og at planleggingen ikke stopper opp, sier Lyng.

Lyng understreker at BNL flere ganger har påpekt at byggenæringen har ledig kapasitet til å ta fatt på oppgavene og at det ikke bør være tvil om dette.