Industribygning brant ned på Fræna

Det brøt natt til tirsdag ut brann i et lagerbygg på Elnesvågen i Fræna kommune. Bygningen, som blant annet brukes som lager for kjemikalier og farlig avfall, brant ned til grunnen.

Meldingen om brannen kom klokken 4.13 natt til tirsdag, og da brannmannskapene kom fram til stedet, et industriområde utenfor Elnesvågen, var bygningen allerede overtent.

Bygningen tilhører firmaet J. Rødal Eftf. AS, et lokalt firma som driver med salg av diesel, gjødsel, propan og landbruksprodukter.

- Da brannmannskapene ankom stedet var det derfor litt tvil om hva som var lagret i bygningen. Etter å ha vært i kontakt med daglig leder fikk brannmannskapene bedre oversikt over situasjonen, opplyser operasjonsleder Jan Erik Kjelle i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Brannen i den 1200 kvadratmeter store hallen førte til en del små smell da en tankbil med flere tusen liter propan brant opp. Også propanflasker inne i bygningen antente, men det kom ingen større eksplosjoner. Ingen mennesker kom til skade.

Bygningen ligger like ved en miljøstasjon i et industriområde uten boligbebyggelse. Miljøstasjonen ligger like ved hallen, og det ble først meldt at brannen var der, men ifølge politiet er ikke dette riktig. Det er flere firmaer som benytter bygningen til lager, og det er også en butikk i hallen.

Det var et vaktselskap som oppdaget brannen og meldte fra.

Brannmannskapene driver nå med etterslokking på åstedet, og så snart forholdene tillater det skal det lokale lensmannskontoret på Fræna starte tekniske undersøkelser av branntomta for om mulig finne årsaken til brannen.