Etablerer Arkitekthjelpen

Torsdag 11. desember gikk studenter og ansatte ved NTNU i Trondheim sammen om å etablere Arkitekthjelpen som samvirkeforetak med ansvarsrett. 

Det var i alt 19 stiftere av Arkitekthjelpen SA, blant dem 15 studenter og fire faglærere, inkludert dekanus Tore I. Haugen ved Fakultet for arkitektur og billedkunst ved NTNU.

Arkitekthjelpen SA blir nå et eget juridisk subjekt, og de vil kunne ta betalt for enklere prosjekteringsoppdrag.

- Arkitekthjelpen arrangerer kurs for sine studenter som de kan realisere gjennom foretaket, forteller faglærer og førsteamanuensis Steffen Wellinger.

Han påpeker at arkitektstudentene i det nystiftede samvirkeforetaket ikke kommer til å ta oppdrag i konkurranse med arkitektkontorer.

- Prosjektene vi tar på oss må ha en spesiell faglig interesse. Organisasjoner er hovedmålgruppen, men vi kan også ta på oss oppdrag for privatpersoner.

- Vi tar en fast pris for arbeidet vi gjør, for vi kjører altså disse prosjektene gjennom undervisningen vår. Inntektene dekker drift og eventuell oppfølging, som for eksempel sommerjobb på prosjektene for studentene etter at semesteret er slutt, dersom det er behov for og ønske om det fra oppdragsgivers side.

Arkitekthjelpens rådgivningstjeneste, som startet opp i høst, er et lavterskeltilbud som fortsatt skal være gratis.