Dødsbrannene

Det går nesten ikke en dag uten av vi legger ut meldinger om branner på bygg.no. Dessverre er det også mange meldinger om dødsbranner. Nå har vi vært gjennom en ny fryktelig uke. Brannen i Oslo hvor seks mennesker omkom og 11 ble skadet er den største brannen i Oslo etter igjen. Men overalt i Norge brenner det - og tragedien er like håpløs om det er seks eller ett menneske som brenner inne.

 

Mange mister det kjæreste de eier. Det kan være barn, det kan være en far eller en mor, søster eller bror. Norge er nærmest i verdenstoppen når det gjelder husbranner. Og desember er en måned hvor det brenner ekstra mye. Det kan være på grunn av mange levende lys som brukes i adventstiden. Men det er opplagt mange årsaker.

For kort tid siden gjennomførte brannvesenet en aksjon hvor 40 000 husstander ble besøkt. Der sjekket man røykvarslere og andre forhold. Etter vårt syn burde denne aksjonen utvides. Mange er veldig sløve når det gjelder å skifte batterier i røykvarslere - og det til tross for at en slik varsler kan redde livet ditt.
Dersom alle fikk et årvisst besøk av brannvesenet kunne kanskje mange liv vært reddet. Ellers vet vi at det er mange feil på det elektriske anlegget. En kontroll også av sikringsskap og annet i huset burde man heller ikke si nei takk til.