Ole Gunnar Selvaag gir seg

Ole Gunnar Selvaag går av og Karsten Bomann Jonsen blir konsernsjef i Selvaag Gruppen fra nyttår.

Bomann Jonsen som i dag er finansdirektør konstitueres i stillingen som konsernsjef. Med seg i konsernledelsen har han konserndirektørene Olav H. Selvaag og Frederik Selvaag som er sønner av Ole Gunnar Selvaag. Kapitalforvaltningsvirksomhetene rapporterer til Frederik Selvaag, mens Bolig-, utleie- og forvaltningsvirksomhetene rapporterer til Olav H Selvaag.

Ole Gunnar Selvaag vil være en aktiv eier stort sett gjennom styret i selskapet.

Det faktum at Ole Gunnar Selvaag trekker seg fra konsernledelsen markerer både at det er kontinuitet og langsiktighet i konsernledelsen og familiens eierskap, samtidig som det representerer en fornyelse.

- Jeg har tillit til at Olav og Frederik sammen med Karsten er kompetente til å videreutvikle selskapet på en profesjonell og fremtidsrettet måte, til glede både for eiere, samfunn, kunder og medarbeidere, sier Ole Gunnar Selvaag i forbindelse med generasjonsskiftet.

Forberedt over flere år
Som tidligere meldt i Byggeindustrien og på bygg.no har generasjonsskiftet i Selvaag Gruppen vært forberedt over flere år og er ledelsesmessig gjennomført som en trinnvis prosess i 2008.

Fra 1. juli i år fikk Olav H. Selvaag og Frederik Selvaag sentrale roller i konsernet som konserndirektører med hvert sitt ansvarsområde. Olav H. Selvaag ble da Konserndirektør med ansvar for Bolig- og prosjektutvikling (byggherre, byggevirksomhet og forvaltning), mens Frederik Selvaag ble Konserndirektør med ansvar for Kapitalforvaltning (investeringer, eiendom og minilager).

Karsten Bomann Jonsen ble da konserndirektør med ansvar tilsvarende finansdirektør for konsernet med ansvar for økonomi- og finansfunksjonene.

Samfunnsbygger og innovatør
Ole Gunnar Selvaag (62) har vært konsernsjef i Selvaag Gruppen siden 1986. I en pressemelding fra Selvaag-konsernet går det frem at under hans ledelse har selskapet vokst betydelig og det er skapt store verdier. Ole Gunnar Selvaag var tidlig ute med, i nyere tid, å satse på utleieboliger og har lagt stor vekt på utvikling av levende bydeler med de attraktive urbane kvaliteter.

Spesielt har han de senere årene ivret for at også den svakere del av befolkningen igjen bør ha et boligtilbud. I den forbindelse har han pekt på at tilstanden er omtrent som den var for seksti år siden da Ekeberghuset brøt de fleste bygningslover og forskrifter for å redusere kostnadene ned mot 1/3 av datidens nivå. Offentlige krav, lover og forordninger hindrer at det kan bygges anstendige boliger til priser som er overkommelige for de svake i samfunnet. Selskapet har de senere årene levert kompaktboliger til langt under rådende markedspris sammenlignet med hva konkurrenter har tilbudt.
Ole Gunnar Selvaag tok i 1990 initiativet til å starte Embra Sement som en konkurrent til monopolbedriften Norcem. Gjennom 10 års virke ble det klart demonstrert at det har stor samfunnsmessig verdi å ha reell konkurranse som øker effektiviteten og reduserer pris, heter det i pressemeldingen.

Under Ole Gunnar Selvaags ledelse har selskapet gjennom innovasjon og forretningsutvikling fått frem konsepter som Plussboliger, som er boliger med opplevelser, service og trygghet, og en internasjonal stor minilagervirksomhet gjennom selskapet City Self Storage.

Videre har Ole Gunnar Selvaag vært idegiver til softwareutvikling som har skapt redskaper med "intelligente tegninger " (BlueThink) som lærer og husker feil så de ikke blir gjentatt og gode løsninger slik at de kan repeteres.

Ole Gunnar Selvaag har engasjert seg i kunst- og kultursatsing og har videreført sin fars tradisjon med utplassering av skulpturer i bo- og nærmiljøer. Satsingen er også videreført gjennom konkurranser og stipendordninger samt Peer Gynt Suiten med skulpturer på Løren.

Som leder har han også vært en aktiv talsmann for bedrifters samfunnsansvar gjennom å fokusere på bedriftens verdigrunnlag og alltid demonstrere en kompromissløs holdning til høy etisk standard i en bransje med blandet renommé.

Fra årsskiftet vil Ole Gunnar Selvaag bruke mer tid på å ivareta eierinteresser også utenom Selvaag Gruppen, deriblant hans selskap Ekely Holding, som driver forretnings- og eiendomsutvikling i Farsund. Ole Gunnar Selvaag vil samtidig være aktiv i Selvaag Gruppens styre og forvaltningen av gruppens engasjementer innenfor kunst og kultur.

Av pressemeldingen går det frem at Selvaag er et solid selskap med store underliggende verdier. Selskapet har en totalbalanse på 6,9 milliarder kroner. Verdijustert egenkapital er ca 3.3 milliarder kroner som representerer en 10-dobling av selskapets verdi siden 80-tallet.

Selskapet hadde i 2007 en omsetning på nær 1,8 milliarder.

Selvaag Gruppen er et familieeiet holdingselskap som eies av Ole Gunnar Selvaag, Olav H. Selvaag og Frederik Selvaag. Selskapet har siden 1940-tallet bygget rundt 50.000 boliger i Oslo og på Østlandet. Konsernet har fokus på bolig- og eiendomsmarkedet og har ca. 500 medarbeidere.