Klart for aula-anbud

Universitetets aula og vestfløyen i Domus Media står foran en omfattende innvendig restaurering og ombygging. 

Arbeidene i aulaen skal være ferdig til 200-årsjubileet for vedtaket om opprettelsen av det første norske universitet i 2011.

Anbudene på restaureringsarbeidene av aulasalen blir send ut i slutten av januar og byggestart blir i begynnelsen av mai. Prosjektet omfatter mange spesialarbeider. -Det blir i hvert fall ti entrepriser totalt med både tekniske fag og byggfag. Vi har ikke helt bestemt om noen av entreprisene skal tiltransporteres andre entrepriser eller om alle skal være sidestilte, sa prosjektleder Lars Prestegard i Statsbygg på en befaring i aulaen torsdag.

Munchs malerier skal først fjernes gjennom en sliss i nordveggen. Her rigger man seg opp før jul og lager slissen på nyåret. Selve uttransporten av maleriene og håndteringen av bildene er et prosjekt i regi av Universitetet i Oslo. De største maleriene er 11 meter lange og 4,5 meter høye.

Anbudene på den resterende del av midtfløyen utenfor aulasalen blir utlyst sommeren 2009.

Riving Vestfløy
Første entreprise, riving i Vestfløy, er for tiden ute på regning med frist 15. desember. Restaureringsarbeidene i vestfløyen starter i mai 2010.

Historikk
I 2001 ble sentrumsbygningene med tilhørende hage og plass i sin helhet fredet av Riksantikvaren.

Bygningsmassen skal føres tilbake til sin opprinnelige stil, men oppgraderes til et moderne funksjonelt undervisnings- og kulturbygg, samt fylle dagens krav til bl.a. inneklima, innenfor kravene som de antikvariske myndighetene stiller. Restaureringen skal videre gjøres på en slik måte at byggene bevares for kommende generasjoner som en av de viktigste symbolene på landets statsdannelse. I tilknytning til restaureringen av Aulaen, har Universitetet et eget prosjekt for restaurering av Munch-maleriene.

Det har vært et tett samarbeid mellom UiO, RA og Statsbygg for å finne løsninger som alle parter kan akseptere og som sikrer en hensiktsmessig bruk av bygningen i fremtiden.

Ferdig til 200-årsjubileet i 2011
Det er lagt til grunn for prosjektet at innvendige arbeider i Aulaen skal være ferdigstilt til 200-årsjubileet for vedtaket om opprettelsen av det første norske universitet i 2011. Aulaen vil da være i bruk gjennom hele jubileumsåret 2011.