Når kommer de store grepene?


Vi har opp gjennom årene hatt mange vidsynte politikere og andre som har grepet mulighetene - og som har maktet å gjennomføre storstilte utbygginger som mange i sin tid anså som umulige. Dette skjedde i en tid hvor vi ikke hadde oljerikdommen å øse av. Mange av disse prosjektene har i ettertid gitt oss stor velstand og utvikling. Nå føler vi at tiden er moden til at noen må løfte oss etter håret og skape noe nytt og grensesprengende. Det er nettopp i en krisetid at noen ser lyset - og det er da man trenger et krafttak.

 

I dag har vi alt som skal til. Vi har en kompetanse Norge aldri tidligere har hatt. Vi har pengene - og jeg mener også at vi har ideene. Men har vi politikere som virkelig våger. Det er spørsmålet.

Vi kan kanskje begynne med alt som trengs for å få en tidsmessig infrastruktur her i landet. Da kan vi kanskje se hva svenskene holder på med. Selv våre naboer som sliter med en kolossal statsgjeld, tar nå tak i samferdselsproblemene på en beundringsverdig måte. Her har vi mye å lære.

Hvorfor ikke gjøre noe som virkelig monner i disse krisetider. Våre spalte står åpne for alle som har forslag til tiltak. Sen dem til php@bygg.no.