Ny TEK med 20 cm isolasjon

Moelven og MjøsCon har under utvikling en ny type isolert bygningskomponent som gjør at ny TEK fortatt tilfredstilles med 20 cm isolasjon i bindingsverket.

Produktet som skal markedsføres under navnet Iso3, består av isolasjonsskummet polyuretan i en kombinasjon med tre på hver side. Produktet skal brukes i bindingsverk hvor det bidrar til å eliminere kuldebroer i trebygg.

- Vi må fornye oss og tenke på funksjon. Kombinasjonen av tre og polyuretan gir både styrke og isolasjon, og produktet sikrer at det fortsatt brukes mye tre i bindingsverket, sier adm. direktør Sverre Kværner i Moelven Wood som signaliserer at Iso3 vil gi alternativer som I-profiler og stålstendere skarp konkurranse.

Moelven Utvikling har i lengre tid arbeidet med MjøsCon, et datterselskap av Mjøsplast, om den nye typen bindingsverk av tre og polyuretan. MjøsCon har stått for den tekniske utviklingen av produkt og produksjonsmetode, og patentsøkt dette. Moelven Wood har kjøpt produksjons- og markedsføringsrettigheter og vil sammen med MjøsCon etablere et produksjonsselskap. Etter planen skal produksjonen legges til Eidsvoll Verk med produksjonsstart fra nyttår.

Iso3 er testet ut på to byggeprosjekter. Det første var et hus på Byneset i Trondheim som ble satt opp av E.A. Smith Elementbygg. Den andre prøveleveransen er til en plassbygd tomannsbolig på Høvik utenfor Oslo som settes opp av Mesterhusmedlemmet Henning Bygg.

- Vi har foreløpig bare registrert positive tilbakemeldinger fra tømrerne, kommenterer styreformann Haumann Sund i MjøsCon.

For tiden pågår arbeid med å utarbeide teknisk godkjenning fra Sintef Byggforsk.