Skanska for sikkerhet

Skanska arrangerer hvert år en sikkerhetsuke. På samtlige av selskapets 12 000 prosjekter globalt, vies uka mellom 3. - 9. november til en sikrere arbeidshverdag for 60 000 ansatte.

- Mange av mine kolleger ute på prosjekt utsettes for risiko i sin hverdag. Skanskas sikkerhetsuke for 2008 har mottoet "Sammen for sikkerhet". Dette gjenspeiler hvor viktig det er at alle på våre arbeidsplasser samarbeider om sikkert produksjon. Dersom vi ikke kan arbeide sikkert, skal vi ikke arbeide i det hele tatt, sier Geir M. Aarstad, administrerende direktør i Skanska Norge.

Året rundt står sikkerhet på agendaen i Skanska, men denne uka gjennomføres daglige tiltak i form av allmøter, opplæring, diskusjonsforum og øvelser på alle prosjekt. Sikkerhetsuka gjelder ikke bare Skanskas ansatte, men har som mål å få med seg underentreprenører, samarbeidspartnere og leverandører i arbeidet for en sikrere hverdag. Arkitekter og rådgivende ingeniører får sjansen til å se hvordan valg av byggesystemer og løsninger påvirker sikkerheten under utførelsen.

Bygg- og anleggsbransjen er en risikoutsatt bransje, med et stort omfang av arbeid i høyden, løfteoperasjoner og bruk av maskiner og utstyr. Skanska tar denne utfordringen på alvor og fokuserer både på den enkeltes ansvar for egen sikkerhet, og lederansvaret for å nå selskapets mål om null ulykker. Dette målet tilsier også at de nærmeste til selskapets ansatte skal være sikre på at personer kommer trygt hjem fra våre prosjekt.

- Skanskas mål er null ulykker. Dette målet arbeider vi kontinuerlig med å oppnå, sier Geir M. Aarstad.