Finanskrisen tema i kongens tale

Kongen kom inn på finanskrisen i sin tale til de folkevalgte på Slottet torsdag kveld.

 

- Vi har de siste månedene sett en grunnleggende usikkerhet rundt omkring i verden på grunn av den internasjonale finanskrisen. Også i vårt eget land er det mange som har engstet seg og som lurer på hvor dette skal ende. Jeg har imidlertid stor tillit til at de som er gitt myndighet, leder landet i riktig retning også i denne saken, sa kongen.

Skatter
Kongen betegnet i sin tale middagen for stortingsrepresentantene som «ett av årets høydepunkter her på Slottet». Han kom inn på mange temaer, og siterte blant annet fra et brev han hadde fått fra en barnehage i Vestfold, der det blant annet sto at «kongen må jobbe veldig travelt med å dra rundt og grave opp skatter».

Og ungene er inne på noe, mente kongen:
- På mange måter kjenner jeg at møter med mennesker og reiser rundt i landet er som å grave opp skatter, sa kong Harald, og trakk fram de årlige fylkesturene han og dronningen foretar.

- Det er alltid en stor opplevelse, og vi oppdager bokstavelig talt skatter - i form av dugnadsånd, gode lokalmiljøer, vakre steder, unge talenter og imponerende verdiskapning.

Elg og skate
De 189 gjestene kunne meske seg med syltet skate, elg fra Sikkilsdalen, hjemmelaget elgpølse og solbærkyss til dessert. Om kongen hadde skutt elgen selv, vites ikke, men det er i hvert fall i Sikkilsdalen han er på sin årlige elgjakt.
Foruten kongeparet, var også kronprins Haakon og prinsesse Astrid til stede. Kronprinsesse Mette-Marit er sykmeldt etter fallet i Ukraina tidligere i uka, og var ikke med på middagen.