Halvorsen: Kredittilsynet gjør jobben sin

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) berømmer Kredittilsynet for å gjøre jobben sin etter at DnB NOR og to meglere i banken er siktet for brudd på reglene om innsidehandel.

Finansministeren befant seg i Økokrims lokaler på demonstrasjon av etatens nye våpen i kampen mot hvitvasking, da nyheten om at DnB NOR og to ansatte var blitt anmeldt av Kredittilsynet ble kjent.

- Kredittilsynet har gjort jobben sin. De har gått inn i denne saken og funnet forhold de mener skal anmeldes. Det har de gjort og nå er det Økokrim som gjør sin jobb. Dette er etter boka og slik det skal gjøres, sier Kristin Halvorsen til NTB.
Hun presiserer at hun som statsråd ikke kan mene noe om den konkrete saken ettersom den skal håndteres av de rette myndigheter. Likevel uttrykker hun lettelse over at det ikke ser ut til at salget av obligasjoner fra DnB NOR skyldes lekkasjer fra myndighetene.

- Det jeg er glad for, er at Kredittilsynet ikke har funnet noe som peker i retning av at det er gått noen type innsideinformasjon som har blitt gitt videre fra offentlige myndigheter, sier Halvorsen.