Svakere fra Hydro

Hydro leverer et resultat i tredje kvartal som er vesentlig svakere enn både forrige og samme kvartal i fjor. 

Hydros underliggende resultat fra videreført virksomhet var 968 millioner kroner i tredje kvartal 2008, noe som er en nedgang fra 1.335 millioner kroner i forrige kvartal og 2.114 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Nedgangen skyldes hovedsakelig sesongmessig lavere etterspørsel i svakere markeder og fortsatt kostnadspress på innsatsfaktorer oppstrøms.

- Den globale finanskrisen og usikkerheten i de globale råvaremarkedene har påvirket våre resultater for tredje kvartal, og vil fortsette å gjøre det i kvartalene som kommer, sier Hydros konsernsjef Eivind Reiten.

- Selskapets solide økonomiske posisjon og gode driftsresultater er enda mer verdifulle under dagens vanskelige omstendigheter, og gjør det mulig for oss å kunne utnytte vekstmuligheter som måtte oppstå.

Underliggende EBIT i tredje kvartal var 1.490 millioner kroner, sammenliknet med 1.619 millioner kroner i andre kvartal og 2.686 millioner kroner i tredje kvartal 2007. Hydros kommersielle aktiviteter, som blant annet omfatter selskapets innkjøps- og handelsvirksomhet, er i stor grad eksponert for variasjoner i markedet og pådro seg et underliggende tap i kvartalet.

- Kostnads- og marginstyring står fortsatt øverst på vår dagsorden, sier Reiten. - I øyeblikket kutter vi kostnader og reduserer produksjonen av omsmeltet metall som svar på utviklingen i markedet. Virksomhet som ikke gir tilstrekkelig avkastning over tid vil bli omstrukturert.