Skylder på budsjettkutt

Budsjettkutt og underbemanning var starten på det som skulle bli en omfattende korrupsjonssak i Bærum kommune, ifølge den hovedtiltalte 43-åringen. 

– Tidligere var vi to stykker i stillingen. Etter nedskjæring ble jeg alene. Jeg var nødt til å ta noen snarveier for å få jobben gjort, sa 43-åringen i Asker og Bærum tingrett da han startet sin forklaring tirsdag, ifølge Budstikka.no.

Mannen har erkjent delvis straffskyld etter tiltalen for grov korrupsjon under sitt virke som fagansvarlig for overflatebehandling i Bærum kommunes eiendomsforvaltning. Han hevdet i retten at arbeidssituasjonen hans var så krevende at han var nødt til å bryte kommunens regelverk for innkjøp og anskaffelser.

Sammen med åtte andre, blant dem tre familiemedlemmer av 43-åringen, er han tiltalt for grov korrupsjon i forbindelse med maler- og vedlikeholdsoppdrag. Han har vedgått at han ved hjelp av over- og luftfakturering bidro til at de ni sammen fikk betydelig ulovlig fortjeneste, selv om han stiller seg uforstående til de høye beløpene det opereres med i tiltalen.

Påtalemyndigheten mener de ni påførte kommunen samlede tap på rundt 22 millioner kroner.