Sikkerhet mot fritt fall

Hünnebeck har utviklet et midlertidig og fleksibelt sidevernsystem som er spesielt skreddersydd med tanke på sikkerhetsbehovene for bygg- og anleggsbransjen. 

Fall fra posisjoner i høyden regnes blant de hyppigste årsakene til alvorlige og dødelige arbeidsulykker på bygg- og anleggsplasser. Arbeiderne er spesielt utsatt ved arbeid langs frittliggende bygningskanter og usikrede åpninger, ved opp- og nedstigning til arbeidsstedet og ved arbeid på stillaser. Ansvaret hviler på entreprenøren som skal iverksette nødvendige sikkerhetstiltak avhengig av risikosituasjonen. I mange land gjelder bindende regler - i EU Den europeiske norm EN 13374 - som pålegger bruk av fallsikringsanordninger.

Den stadige omstillingen til lokale og teknologiske arbeidsbetingelser, ofte ugunstige værforhold og korte tidsfrister, medfører et høyt risikopotensial på bygg- og anleggsplasser. Midlertidig sidevern er påkrevd på alle bygg- og anleggsplasser, for å gi støtte og trygge holdepunkter til personer samt hindre at personer eller gjenstander faller ned. Ikke å forglemme, arbeidssikkerhet er også en økonomisk nødvendighet. Bare den som arbeider i et trygt og sikkert arbeidsmiljø kan konsentrere seg hundre prosent om arbeidsoppgaven. På den måten reduserer sikkerhetstiltakene ulykkestilfellene og høyner samtidig produktiviteten.

Sidevernsystemet PROTECTO sørger for omfattende vern og hold. Det oppfyller med god margin kravene for verneklasse A i EN 13374 og består - i likhet med byggeklossprinsippet - av få og overensstemmende komponenter. En stabil, varmeforsinket stolpe med automatisk sikring tjener som feste for gelender og rekkverk, eller det tilhørende beskyttelsesgitteret som gir heldekkende beskyttelse selv ved større stolpeavstander. Med et bredt utvalg av festeinnretninger kan stolpene monteres overalt der det er nødvendig med sidevern. På betongdekke er det som oftest skruefoten som anvendes. For montering langs trappevanger, etasjedekker, brystninger og attikaer står det spesielle forankringer til rådighet. Disse skrus eller klemmes enkelt fast også på stålkonstruksjoner. Ytterligere festeinnretninger for bruk på fasader eller på forskalingsbjelker i tre gir, i tillegg til fallsikringen, også feste til endeforskalingen for dekket. Sidevernsystemet for bygnings- eller vedlikeholdsarbeid lar seg raskt og sikkert monteres og demonteres på bygninger eller industrianlegg. Som følge av fleksibiliteten og de mange bruksområder er PROTECTO en særdeles økonomisk løsning.

PROTECTO baserer seg på den omfattende kunnskapen til våre ingeniører og Hünnebeck-gruppens årtiers erfaring innen forskalings- og stillasteknologi. En forutsetning for nødvendige arbeidssikkerhet er en individuell prosjektplanlegging av sikkerhetstiltakene. Med et omfattende serviceprogram som inkluderer utførlig rådgivning, profesjonell planlegging og individuelle løsninger, tilbyr vårt firma spesifikke sikkerhetskonsepter fra én leverandør.