Norge drar ned JM

JM-konsernet sliter med sviktende salg utenfor Stockholm og den norske delen er intet unntak. 

JM omsatte i andre kvartal for nesten 500 millioner mer enn i samme periode i fjor og endte på 3663 millioner svenske kroner. Driftsresultatet ble 561 millioner svenske kroner, noe som ga en resultatmargin på 15,3 prosent i kvartalet.

JM Utland, som JM Byggholt er en del av, drar derimot ned resultatet. Driftsresultatet faller fra 46 til 28 millioner svenske kroner, og resultatmargin går fra 6,6 til 4,2 prosent. I Norge falt salget i første halvår fra 270 til 80 boliger sammenlignet med samme periode i fjor. Igangsettingstallene falt fra 441 til 95 boliger.

- I Stockholm er det fortsatt stabil etterspørsel og interesse for våre prosjekt. I første halvår flatet prisene ut i Sverige samt at etterspørselen i Skåne og Stor-Gøteborg fortsatt er lav. Samtidig er etterspørselen i Danmark og Norge lav, sier administrerende direktør Johan Skoglund i JM.

Han påpeker at prosjekt som er solgt inn tidligere sikrer en god inntektsstrøm, og tror at Stockholmsmarkedet gir gode forutsetninger for et bra 2008. 

Her er rapporten