Største sikkerhetskontrakt

Statsbygg har inngått kontrakt med YIT Building Systems om leveranse av sikkerhetsutstyret til Halden fengsel.

Kontraktens omfang er 70 millioner kroner og er den største sikkerhetskontrakten siden Oslo lufthavn Gardermoen.

-Vi har 30 års erfaring med sikkerhetsanlegg og har derfor kompetansen og erfaringen som Statsbygg etterspurte. Vi er veldig stolte av å ha vunnet kontrakten i konkurranse med åtte prekvalifiserte tilbydere, sa administrerende direktør Arne Malonæs i YIT Building Systems ved kontraktsunderskrivelsen hos Statsbygg, i dag.

-Vi er glade for at vi nå er i godt i gang med å bygge et fengsel som vil bidra til at kriminalomsorgen når sine mål. Vi synes det er ekstra morsomt siden det planlegges med at Statsbygg skal overta forvaltningsansvaret for alle fengslene i Norge, kommenterte administrerende direktør i Statsbygg, Øivind Christoffersen.

Halden fengsel har en total bygningsmasse på 27 500 kvm og det er 10 år siden det er bygget et fengsel av denne størrelse i landet. Det nyeste innen sikkerhetsteknologi blir tatt i bruk når fengslet åpner dørene i 2010.

Kontrakten ble inngått etter begrenset konkurranse der følgende kriterier ble lagt til grunn: Pris 60 prosent, kvalifikasjoner - CV for tilbudt personell, referanser etc: 10 prosent, egenskap og kvalitet på tilbudt utstyr/systemer: 30 prosent.

Senior ingeniør i Statsbygg, Carl Martin Nygaard opplyste at ved tilbudsfristens utløp mottok Statsbygg ett tilbud. Konkurransen ble avlyst og alle de åtte prekvalifiserte tilbydere ble invitert til ny konkurranse med forhandlinger. Av disse trakk seks firmaer seg, og det ble gjennomført forhandlinger med de to gjenværende firmaer, Niscayah tidligere kjent som Securitas Systems og YIT. Ved forhandlingene ga YIT det totalt sett mest fordelaktige tilbudet.

Oppstart av kontraktsarbeidet er 1. september i år og skal være avsluttet i april 2010, etter et halvt års prøvedrift.