Høyre vil stanse renseanlegget på Kårstø

Gasskraftverket på Kårstø i Rogaland har knapt vært i drift etter åpningen for snart ett år siden. Nå ber Høyre regjeringen droppe det planlagte renseanlegget ved anlegget.

Økt gasspris og lavere strømpriser har gjort driften ved anlegget ulønnsomt. Siden åpningen i september i fjor, har anlegget bare vært i drift i to uker, melder NRK.

Ifølge kraftanalytikere kan dette bli situasjonen i flere år fremover.
Nå mener både industribransjen og Høyre at det blir meningsløst av regjeringen å investere i det planlagte fullskala renseanlegget til anslagsvis 5 til 10 milliarder kroner.

- Jeg mener løsningen nå er å gå for et testanlegg knyttet til Kårstø og de andre punktutslippene av CO2 som er der, så vi kommer i front. Jeg synes regjeringen skal utrede det nå, og manne seg opp til å gjøre det før valget, istedenfor å skyve det foran seg, så SV kan gå rundt og si at det ikke var det de egentlig mente, sier Høyre-leder Erna Solberg til NRK.

- Den økonomiske nytteverdien av et renseanlegg er lik null, og den forskningsmessig nytteverdien er også lik null, for man får ikke noe ut av et anlegg som ikke brukes, sier administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen sier i en kommentar at planene om et renseanlegg på Kårstø står uforandret.