Første spadetak for Vik fengsel

Det skal bygges et servicebygg i Vik fengsel. I dag tar Statsbygg det første spadetaket og ordføreren i Vik kommune i Sogn og Fjordane er invitert.

Det fremtidige servicebygget skal brukes som skoleavdeling, kontor, verksted, vaskeri og trimrom. Aktivitetene i bygget skal hjelpe innsatte med å møte samfunnet etter endt soning.

- Det er i tillegg ytret ønske om å etablere et bibliotek på loftet, men det er ikke tatt en avgjørelse på om dette skal gjøres ennå, forteller prosjektleder Lars Silseth.

Utfordring

En av utfordringene i dette prosjektet er at det til tider kommer mye nedbør i Vik. Derfor er Statsbygg forpliktet til å grave kanaler for å fjerne vannet fra byggeplassen. Kommunen har tatt på seg ansvaret med å følge opp denne jobben etter at byggeprosjektet er ferdig.


Byggeprosjektet
Statsbygg er byggherre for dette byggeprosjektet. Det er planlagt at nybygget skal stå ferdig om et år, og kostnadsrammen er på 14,3 millioner kroner. Byggarealet er på 600 kvadratmeter, og arkitekten er Vikøren Arkitekt. Kriminalomsorgen Region Vest er oppdragsgiver.