Spennende valg

Ketil Lyng (52) skal etterfølge Sverre A. Larssen som ny administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening (BNL). Larssen går av med pensjon mot slutten av året. Som sin forgjenger har han bakgrunn fra Norske Skog. Det tror vi mer er en tilfeldighet. For vår del tror vi at Ketil Lyng blir et spennende valg. At han har vært engasjert tillitsmann i NHO, kan i denne sammenheng være en styrke også for BNL.

 

Lyng har mange utfordringer. De har han også hatt i Norske Skog. Det som vi ser positivt på er at han vært en av arkitektene for dannelsen av industriens forening i NHO, Norsk Industri. Sammenslåingen av TBL og PIL har vært en suksess.

For vår del har vi flere ganger tatt opp spørsmålet om BNL har funnet sin form. I dag er det en paraplyorganisasjon med til dels betydelige spenninger mellom de ulike bransjeorganisasjonene. Byggenæringen er en fragmentert næring. Det å samle denne store næringen er ingen enkel sak. BNL har brukt mer enn ti år på å finne formen, men man er langt fra mål.

Kanskje kan nye koster føre til endringer. Men skal man lykkes må man bruke vett og forstand. Vi ønsker Ketil Lyng velkommen. Byggeindustrien vil støtte alle initiativ som fører til at BNL blir en enda mer slagkraftig og effektiv organisasjon enn slik den fremstår i dag.

Vi går en krevende tid i møte - og da må medlemsbedriftene også kunne forlange topp innsats og lojalitet av dem som jobber i organisasjonene. Ketil Lyng må være spillende trener med stor autoritet.