Haga sliter med troverdigheten

Sp-statsråd Åslaug Hagas tabbeliste vokser stadig og troverdigheten hennes begynner å bli tynnslitt, mener omdømmeekspert Christian Sinding.

- Det er helt åpenbart at Hagas omdømme er sterkt svekket. Nå venter folk bare på hva neste uheldige sak om henne skal handle om, sier omdømmeekspert Sinding i Brand Consulting til NTB.
De siste dagers avsløringer om Hagas regelbrudd i hagen hjemme og ulovlig brygge på hytta kommer på toppen av OL-krøll og Hagas ulovlige konsulentbruk.
- Haga fremstår som en arrogant person som er hevet over loven, noe som er meget uheldig for henne. Er det noen som bør holde sin sti ren, er det personer som henne som sitter i nøkkelposisjoner i samfunnet, sier Sinding.
Han mener Haga har lagt seg flat i media for mange ganger nå:
- Hun har klart gode medierådgivere som råder henne til å beklage det meste som kommer opp og si at hun skal rydde opp. Men det fins en grense for hvor mange ganger hun kan legge seg flat, og den grensen har hun nå etter min mening gått over. For når det kommer til stykket, burde hun jo ikke gjort mye av det hun har foretatt seg, sier Sinding.