Farlige veier dreper

Så har vi fått nok en dødsulykke som trolig skyldes et hull i veibanen. En motorsyklist mistet livet på Gjerdrumveien på Romerike onsdag. Det ulykksalige er at vegvesenet har fått en rekke oppfordringer, bl a fra kommunen om å utbedre veien. Det skjedde ikke tidsnok og ulykken var et faktum.

 

Vi vet at den nye vegdirektøren er ekstremt opptatt av vedlikeholdet. Det bør gå ut en beskjed til alle lokale veikontor om at kommer det meldinger om hull i veien, så skal det omgående fylles.

Problemet er at veibanen mange steder er så nedslitt at fyller man ett hull, oppstår gjerne nye hull straks man har forlatt stedet. Men uansett - kommer det meldinger om hull, så reager øyeblikkelig.

Politikerne har bestemt at mye mer av veibevilgningene nå skal brukes til vedlikehold. Mer asfalt er kanskje det beste virkemiddelet for å bedre og mer trafikksikre veier. Men på grunn av den høye oljeprisen, blir det nå asfaltert langt mindre enn det som var forutsatt. Vegvesenet har nemlig ikke fått kompensasjon for den høye oljeprisen. Til høyere oljeprisen er til høyere blir prisen på asfalt. Norge tjener enormt på olje, men nå blir færre kilometer asfaltert.

Liv og lære er noe vi stadig blir minnet om når det gjelder politikeres unnfallenhet.'