Oslo Børs fulgte strømmen

Etter en periode med pen vekst i de fleste bransjer sluttet hovedindeksen på Oslo Børs tirsdag med en nedgang på 1,84 prosent til 457,36 poeng.

Nedturen startet på Wall Street mandag kveld og forplantet seg til Asia og Europa. Med fallende oljepris ble nedturen naturlig nok størst i Oslo.
Kvartalsresultater bidro også til nedgangen. Størst utslag ga det dårlige resultatet i DnB NOR. Aksjen sank med 5,4 prosent.

I den andre enden steg storselskapet innen oppdrett, Marine Harvest, med 7,6 prosent.

Markedet er for øvrig preget av sterk utvikling i enkeltselskaper uavhengig av den generelle trenden. Etter oppsiktsvekkende gode tall steg Bluewater Insurance med hele 41 prosent, riggselskapet Scorpion steg med 5,4 prosent etter at John Fredriksens SeaDrill meldte interesse for selskapet.

Innenfor oljeservice var det flere kraftige nedturer. Electromagnetic Geoservice sank med nesten 11 prosent, men selskapet den siste måneden har hatt en oppgang på rundt 50 prosent.

Teco og Bjørge fikk en lignende skjebne mens Trefoil som har spesialisert seg på argentinske oljefelt, steg med 20 prosent etter at et nederlandsk selskap meldte sin interesse for oppkjøp.

Noen timer etter at handelen startet på de amerikanske markedene tirsdag ettermiddag norsk tid var alle indekser røde, men nedgangen var så langt beskjeden.