Stanser byggingen av sykehotell

Byggingen av et sykehotell ved Radiumhospitalet i Oslo skal stanses. Det vedtok styret ved Rikshospitalet, sykehusets eier, mandag.

 

Byggingen av et sykehotell ved Radiumhospitalet var satt i gang uten nødvendige godkjenninger og finansiering. Tidligere 16. april vedtok styret i Helse Sør-Øst at byggingen ikke kunne prioriteres.

Rikshospitalets styre ber helseforetakets administrerende direktør om å avvikle alle aktiviteter knyttet til byggingen av sykehotell.

I et brev til styret ved Rikshospitalet HF presiserer styret i Helse Sør-Øst at vedtaket også gjelder byggealternativer i regi av firmaet Sykehotell AS eller en ekstern aktør.

Millionkrav
Tidligere har entreprenøren Peab, som det er inngått kontrakt med i forbindelse med byggingen, varslet et krav på 28 millioner kroner for arbeidet som allerede er utført. I tillegg påløper det kostnader på rundt 1 million kroner per måned for stillaset som er satt opp.
Ifølge Aftenposten har det ikke vært kontakt mellom entreprenøren og Rikshospitalet etter avgjørelsen fra Helse Sør-Øst.

- Likevel behov
Vedtaket mandag om byggestans var enstemming. Likevel ønsket fem av styremedlemmene at det skulle tilføyes til møteprotokollen at et sykehotell er riktig og viktig å få på plass, og at de synes det er beklagelig at det ikke gis rom for andre måter for finansiering.

Ingar Pettersen trakk seg som styreleder for Rikshospitalet få dager etter at saken ble kjent. Han reagerte på at Helse Sør-Øst grep inn og beordret byggestans allerede før saken skulle behandles av sykehusets eget styre. Senere ble Rikshospitalets administrerende direktør Åge Danielsen avsatt av sykehusets styre.