Svakere, men bedre enn ventet for Rec

Solenergiselskapet Rec (Renewable Energy Corporation) leverte for første kvartal i år et resultat før skatt på 327 millioner kroner, sammenlignet med 634 millioner kroner for tilsvarende kvartal i fjor.

Driftsresultatet endte i årets første kvartal på 579 millioner kroner, ned fra 737 millioner kroner i første kvartal i fjor. Omsetningen i første kvartal i år endte på 1.711 millioner kroner, opp fra 1.616 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Analytikerne forventet at Rec skulle levere et langt bedre resultat før skatt. Samtidig satset analytikerne på et driftsresultat på 506 millioner kroner, ifølge TDN Finans, mens Rec altså slo forventningene.

Analytikerne hadde tatt høyde for Recs mange nystartede prosjekter og valutautviklingen, og nedjusterte derfor forventningene.

Rec-sjef Erik Thorsen er ifølge Dn.no fornøyd med første kvartal 2008.

- Første kvartal ble noe bedre enn vi selv hadde ventet. Vi nådde målsettingen på produksjonsvolum, og framdriften i forbindelse med ekspansjonsplanene er på linje med forventningene, sier Thorsen.

Selskapets utfordring er stor og rask vekst. Kvartalsresultatet er preget av høyere ekspansjonskostnader, oppstart av nye solcelle- og panelfabrikker, og nedskrivninger. Generell børsuro har ført til et aksjefall så langt i år på 39,3 prosent.