Får innsyn i norske kontoer i Liechtenstein

Norge vil få innsyn i nordmenns eventuelle kontoer i Liechtenstein, bekrefter tyske myndigheter.

 

Norge vil få oversendt opplysninger om norske borgeres kontoer som finnes i det materiale som Tyskland har mottatt om en bank i Liechtenstein. Dette bekreftet Tysklands finansminister Peer Steinbrück da han møtte finansminister Kristin Halvorsen i forbindelse med finansministerkonferansen i Hamburg denne uken, opplyser Finansdepartementet.

- Informasjonen vil bli oversendt Skattedirektoratet for videre vurdering og oppfølging. Denne saken er viktig ikke minst for å motvirke kapitalflukt og skatteunndragelser, men også for å bekjempe andre former for kriminalitet, som for eksempel hvitvasking, korrupsjon og terrorfinansiering, sier finansminister Halvorsen.

Saken startet etter at tyske myndigheter skal ha betalt en tidligere ansatt i Liechtenstein-banken LGT bortimot 40 millioner kroner for stjålne lister med konfidensielle opplysninger om pengeplasseringer i skatteparadiset. Nærmere 1.000 tyske privatpersoner er mistenkt for å ha skjult milliarder av euro på hemmelige kontoer i Liechtenstein. I kjølvannet av de tyske avsløringene har flere land startet etterforskning mot personer som er mistenkt for skattebedrageri i forbindelse med pengeplasseringer i det lille fyrstedømmet.