Nexans vinner kontrakt

Nexans vinner kontrakt på 200 millioner kroner for levering av 145 kV sjøkabler til Sheringham Shoal Offshore havmøllepark.

Nexans kabler vil eksportere 315 MW kraft fra en ny havmøllepark som ligger 20 km fra østkysten av England.

Nexans, verdens ledende kabelprodusent, er tildelt kontrakten for leveranse av eksport sjøkablene til Sheringham Shoal havmøllepark. Kontrakten har en estimert verdi på 200 millioner norske kroner.

Gjennomføring av prosjektet er avhengig av godkjenning fra britiske myndigheter, samt endelig investeringsbeslutning som er forventet i andre halvdel av 2008.

Kontrakten omfatter design og fabrikasjon av ca. 2 x 22 km 145 kV XLPE
sjøkabler og reservekabel med tilhørende utstyr. Kabelen inneholder i tillegg optisk fiber produsert ved Nexans fabrikk på Rognan.
Leveransen vil finne sted i midten av april 2010 fra Nexans Norge sin fabrikk i Halden.

Sheringham Shoal havmøllepark er et område på 35 km2 utenfor østkysten av England ca 20 km fra kystbyen Sheringham i Norfolk. Vanndybden i havmølleparken varierer fra 16 - 22 meter. Hvis havmølleparken blir godkjent, vil den bli utbygget med 88 stk 3,6 MW vindmøller.

Vindmøllene knyttes sammen og ledes til to transformatorstasjoner. Totaleffekten vil bli på 315 MW og i et gjennomsnitts år vil ca 1,1 TW kraft bli eksportert fra de to transformatorstasjonene gjennom to eksport sjøkabler til land og forbundet med eksportkabler på land.

Eksportkablene på land vil knytte havmølleparken til det regionale distribusjonsnettverket i Salle, og kraftlinjene videre forbinder Salle med det nasjonale overføringsnettet i Norwich.

Ferdigstillelse av havmølleparken og produksjonsstart er planlagt til tredje kvartal 2011.

Sheringham Shoal havmøllepark vil bli utviklet av Scira Offshore Energy Ltd, et selskap som er etablert for utvikling av denne parken. StatoilHydro eier 50 prosent av Scira Offshore Energy Ltd og det nederlandske firmaet Evelope Projects, et underselskap i Econcern B. V gruppen, eier de andre 50 prosentene.