Vil flytte Politihøgskolen

Politihøgskolen bør gjøre som Veterinærhøgskolen og forlate Oslo, mener Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Ivar Skulstad. 

Politihøgskolen i Oslo har for liten plass, og det skal nå bygges en ekstra avdeling av skolen på Kongsvinger til en verdi av 120 millioner kroner.
Ap-politiker Ivar Skulstad håper at også resten av skolen flyttes til Kongsvinger.

– Anlegget som nå bygges for Politihøgskolen vil få en positiv betydning for lokalsamfunnet, sier Skulstad til Nationen.

Skulstad kommer selv fra Kongsvingers nabokommune Eidskog. Han ser det som en spennende mulighet for Kongsvinger hvis hele Politihøgskolen etter hvert kan flytte etter den nye avdelingen som nå skal bygges.

Fra 2009 skal politiets kurs- og utdanningssenter på Sæter gård i Kongsvinger være opprustet og klart til å ta imot inntil 150 førsteårsstudenter.

Justisminister Knut Storberget (Ap) sier det ligger både en politisk og faglig vurdering bak opprettingen av den nye avdelingen. Han kaller satsingen god distriktspolitikk, men kan ikke si noe om hvorvidt Kongsvinger ligger bedre an enn andre alternativer når den framtidige plasseringen av Politihøgskolen etter hvert skal vedtas.

Leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund mener imidlertid at skolen ikke bør flyttes ut av Oslo. Han viser blant annet til at det blir tungvint å få forelesere fra instanser som Kripos, Økokrim og Politidirektoratet hvis de må reise langt for å gjennomføre noen timers forelesninger.