– Helt kurant å forsikre, sier If

Boligblokken som har rast i Ålesund, er forsikret av If. Selskapet har to spesialmedarbeidere i byen som bistår politiet og de rammede. 

– Det viktigste for oss i denne fasen er å bidra med kunnskap til skadestedsledelsen og med støtte overfor de skadde, sier informasjonsdirektør Jack Frostad i If til NTB.

Lederen for Ifs storskadeavdeling, Odmund Bleie, opplyser at selskapets storskadekonsulent i Ålesund, Eivind Syversen, er på stedet. I morgentimene ble også storskadekonsulent Tormod Gjelsvik sendt til Ålesund.

– De kontakter skadestedsledelsen og melder inn det vi har å bidra med av ressurser og tjenester, sier Frostad.

If har forsikret selve bygningsmassen i blokken. Selskapet regner med at mange av privatforsikringene på beboerne i bygget også ligger hos dem.
Frostad sier til NTB at If har vurdert risikoen på vanlig måte da Fjelltunvegen 31 ble forsikret. At boligblokken ligger i en skråning oppfattes ikke som problematisk.

– Vi har mange forsikringer på bygg som ligger i skråninger. Når vi går inn i et prosjekt som dette, forutsetter vi at det er oppført etter alle forskrifter, lover og regler. Dette bygget er helt kurant å forsikre, sier Frostad.