10.000 kvm skiftet eier

Fredag 14. mars 2008 skiftet 10 000 kvadratmeter i det nye sykehuset eier. Ahus overtok de første arealene fra Helse Sør-Øst og byggeprosjektet Nye Ahus for å starte ordinær drift fra neste måned. 

Det er dagkirurgi, Øre-nese-hals poliklinikk, samt Sterilsentralen som flytter inn først og åpner dørene for pasienter fra 1. april 2008, skriver Nye Ahus på sin nettside.

- Dette er en av mange viktige milepæler. Det har vært et utrolig samspill og tett samarbeid de siste ukene for å komme dit vi er i dag. Flyttetrinn 1 er første treningsøkt, neste treningsøkt Trinn 2 er 19. mai, deretter Trinn 3 den 25. august. Da skal vi ha trent godt til selve hovedinnflyttingen som er 1. oktober, sa prosjektdirektør Bjørn Sund under en markering i glassgaten fredag.

Administrerende direktør Erik Kreyberg Normann benyttet anledningen til å overrekke blomster til Bjørn Sund og takke alle hans medarbeidere for den fantastiske jobben de har gjort.

- Jeg er kjempestolt, dette er en høytidelig dag, den virkelig første store milepælen. Det har hele veien vært en svært god planlegging og utførelse, og vi skal bli gode til å ta det nye bygget i bruk, sa Normann.