Strømskinner i skuddet

- 66 prosent vekst i 2007 er en bekreftelse på at strømskinner er fremtiden i installasjonsverdenen, uttaler produktsjef Jørn Larsen i Schneider Electrics Canalis. 

- Dette takket være deres fordeler: Bedre energiutnyttelse med kun 20-30 % effekttap, raskere installasjonstid, enkel montasje og mulighet for å endre elanlegget raskt og sikkert.

- De store besparelsene strømskinner innebærer har vekket entusiasme hos både konsulenter og installatører i 2007, forteller Jørn Larsen, som i hele 2007 fokuserte på markedsføring av Schneider Electrics strømskinner:

- I Sverige og Danmark er strømskinner mye mer brukt enn i Norge. Våre største kunder i Norden er Volvo og Ikea, mens i Tyskland kan vi nevne Volkswagen, som er en av våre største kunder i Europa.

- Fleksible installasjoner som gir mulighet for å flytte deler av elanlegget eller maskiner raskt og sikkert, er veldig etterspurt av våre sluttkunder - både i byggebransjen og industrien, sier Larsen.

Flere omfattende prosjekter i Norge har basert sine elanlegg på Canalis strømskinner istedenfor kabler, bl.a. St. Olavs Hospital i Trondheim, Haukeland Sykehus i Bergen, Smart Club lager i Vestby og Bjørnholt skole i Oslo, bare for å nevne noen av de største.

- Strømskinner er dyrere enn kabler, men det er så mange fordeler ved dem, at de blir likevel valgt av våre kunder. De er 60 % lettere og mindre omfattende enn kabler. Dessuten gir de store fordeler og besparelser i forbindelse med installasjonen. Først og fremst halverer de installasjonstiden takket være den enklere og intuitive installasjonsmetoden. De er nemlig basert på ”plug and play”-prinsippet, som medfører minimal sannsynlighet for feil. De kan enkelt kobles sammen på bakken. Lystilkoblinger og uttaksbokser kan også monteres på skinnene før disse henges opp. Dette reduserer bl.a. utgiftene til lift- eller stillasleie og gjør installasjonen enklere.

Skinnene kan for øvrig brukes i kombinasjon med prefabrikkerte uttaksbokser og bussystem for å kunne måle energibruk.

- Canalis selges til alle typer bygninger, fra parkeringshus til industribygg og skoler, sier Larsen.