Huseier tiltalt

Påtalemyndigheten mener en huseier er ansvarlig for sikring av arbeidsplassen etter en arbeidsulykke som endte med dødsfall.

Tiltalte mener arbeideren var en venn som jobbet på dugnad, skriver aftenposten.no.

Saken ble reist i Oslo tingrett torsdag. 48-åringen står tiltalt for ikke å ha sikret byggeplassen i henhold til forskriftene, etter at en 46 år gammel mann som jobbet på huset hans falt ned en trappesjakt og døde.

Arbeidstilsynet var på befaring på ulykkesstedet dagen etter at ulykken fant sted. De stanset bygningsarbeidet ved huset umiddelbart grunnet manglende sikring ved trappeløpet.

Arbeidstilsynet har konkludert med at forholdet mellom arbeiderne og huseieren bør betraktes som den mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.

Saken skriver seg tilbake til en arbeidsulykke på Tåsen i Oslo 6. desember 2006. Tiltalte skulle totalrehabilitere et hus han nylig hadde kjøpt, og han fikk to menn til å hjelpe seg med å jobbe på stedet.

I påvente av at det skulle settes inne en ny trapp mellom etasjene, var det satt opp en usikret stige i den åpne trappesjakten.

Det var da en av arbeiderne (46) skulle ned til første etasje for å skifte en sikring at mannen mistet balansen og falt ned til kjelleretasjen og døde momentant.