E8 åpnet igjen etter snøskred utenfor Tromsø

Skredfaren ble ansett som så liten at E8 gjennom Lavangsdalen ble åpnet igjen natt til onsdag.

 Et større snøskred sperret den sentrale innfartsveien til Tromsø tirsdag kveld. Europaveien var ryddet og ble åpnet i 4.30-tiden, men politiet kunne allerede ved midnatt konstatere at ingen personer ble tatt av snøskredet. Tre hunder og mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp deltok i letingen tirsdag kveld.

Snøskredet, som gikk like før klokken 21, var 2 til 4 meter høyt og opp mot 80 meter bredt. Skredet skapte store problemer for en ambulanse som fraktet to skadde personer etter en trafikkulykke ved Finnsnes. Ambulansen var på vei til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø da den måtte snu og isteden ta en lengre omvei via fylkesvei 294.

Temperaturen har ligget rundt null i Tromsø-området, samtidig som det har blåst og snødd kraftig. Geologer vil undersøke skredfaren nærmere når det blir lyst onsdag.

Bortsett fra to vogntog som kjørte seg fast i snømassene, ble ingen kjøretøy rammet av skredet. Vogntogene kom kjørende etter at skredet hadde gått, ifølge politiet. Tor Steinar Isaksen, som bor i Sørbotn, hørte raset gå.

- Det var som et brak nedover fjellsiden. Idet raset gikk, ble det helt mørkt nedover dalen. Jeg sprang for å se hva som skjedde, og det var helt svart, sier han til Nordlys' nettutgave.