Nye MAXBO åpnet på Vækerø

Både store og små Osloborgere trosset regnværet og var med på festen da MAXBOs nye gigantvarehus på Vækerø åpnet med folkefest onsdag kveld.

Idol-show, fyrverkeri og ordføreråpning stod på programmet.

MAXBO-varehuset på Vækerø er nå Oslos største og mest sentrale byggevarehus.

- Det 13000-kvadratmeter store byggevarehuset er et bevis på at MAXBO nå satser for fullt i det tøffe byggevaremarkedet i Oslo, sier Tom Borthen, administrerende direktør i Løvenskiold Handel.

Området består av 13.000 kvadratmeter byggevarehus og et betydelig oppgradert uteområde langs Bestumkilen. Det hele er tegnet av en av Norges fremste arkitekter, Niels Torp, og har kostet omkring 200 millioner kroner.

- Vi har hatt et ønske om å utvikle et byggevarehus som ikke bare har alt man trenger når man skal bygge eller pusse opp, men som gir opplevelse og inspirasjon, sier Borthen.

På åpningsfesten ble det show fra stor scene med idolfinalistene Glenn Lyse, Bjørn Johan Muri og Kim Rune Haugen, samt Tor Erik Gunstrøm.

Et miljøvennlig byggevarehus
Det nye byggevarehuset på Vækerø blir MAXBO-kjedens nye referansebygg.

– Vi har hatt et ønske om å utvikle et byggevarehus som ikke bare har alt man trenger når man skal bygge eller pusse opp, men som gir opplevelse og inspirasjon. Resultatet er blitt et varehus som utvendig setter en helt ny standard for hvordan byggevarehus kan se ut, og som innvendig byr på 13.000 kvadratmeter inspirasjon og opplevelser, sier Borthen.

Bygget er miljøvennlig: Det benytter sjøvann til oppvarming og nedkjøling, og vil slik være CO2-nøytralt.

Carl Otto Løvenskiold, som eier MAXBO-kjeden og Vækerø-området, gleder seg: – Nye MAXBO er den viktig del av planen vår for å gjøre hele Vækerøområdet til et attraktivt område. Endelig kan vi gjøre strandsonen tilgjengelig for alle, sier Løvenskiold.