Ha is i magen

Vi har advart sterkt mot alle dommedagsprofetene som nå spår at det meste kommer til å gå nedenom og hjem. I Norge mener vi at det ikke er noen tegn til krakk - og at de økonomiske utsiktene fortsatt er gode. Selvsagt er det skyer på himmelen. Men solen er ikke borte. Nettavisen skriver på sine sider at boligfallet er avlyst, i alle fall i Oslo. Ifølge nettstedet sier meglerne at optimismen er kommet tilbake.

 

Ifølge Nettavisen var det meget godt besøk på flere visninger sist helg, og flere leiligheter ble solgt godt over takst. Det er ikke kommet det veldige utbud av leiligheter mange ventet i januar, og interessen for de objektene som ble frembudt var god.

Bare på en leilighet på St.Hanshaugen var det 200 mennesker innom. Den fire(fem) roms leiligheten(97 kvm) ble solgt for 5,4 millioner kroner - hele 1,5 millioner kroner over takst. Det meldes om flere tilsvarende eksempler.

Dette kan selvsagt var enkeltstående tilfeller hvor "beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet" har betydd veldig mye. Uansett er vårt råd at man bevarer roen.

Det å investere i bolig eller leilighet i Oslo-området eller i andre sentrale områder er uansett en meget trygg handling fortsatt. Vi vil advare spekulantene, men den som kjøper en bolig som man skal bo i lenge, kan vi ikke se har noe problem.

Men det er et stort men, og det er Norges Banks rentepolitikk. Dersom Norge fortsetter med renteøkninger mens alle andre land senker renta, kan det være fare på ferde. Da kan psykologien knekke markedet.