Børsen startet opp

Hovedindeksen på Oslo Børs startet fredag opp 0,63 prosent til 489,48 poeng. 

Oslo Børs følger dermed tendensen fra USA torsdag. Foruten DAX-børsen i Berlin, startet også de andre toneangivende europeiske børsene i pluss.
I Asia endte Nikkei 225-indeksen ned med hele 4 prosent, mens Hang Seng-børsen i Hongkong fikk en pen oppgang på 2,4 prosent.

Tandberg Storage og Tandberg Data gjør det bra i morgentimene, med en oppgang på henholdsvis 6 prosent og 6,67 prosent. Tandberg Data har nå fått på plass en ny administrerende direktør i selskapet som kommer til å utarbeide en plan for kostnadskutt. Det ble også kjent torsdag at selskapet velger å utsette fjerdekvartalsrapporten for å sikre best mulig kvalitet, skriver dn.no.

Også Norske Skog løftes 2,59 prosent, etter at konsernledelsen fredag morgen la fram en plan om å selge eiendommer og reduserer avispapirproduksjonen i Europa for å få selskapet på rett kjøl.

Selskaper i minus på morgenkvisten er blant annet Marine Harvest og Frontline, med en nedgang på henholdsvis 1,06 og 0,94 prosent.
StatoilHydro starter dagen opp 0,77 prosent, Telenor opp 0,20 og Norsk Hydro opp 1,25 prosent.

Den amerikanske lettoljen gikk fredag morgen for 99,13 dollar fatet, en nedgang på 0,05 prosent, mens nordsjøoljen gikk for 97,29 dollar fatet, en nedgang på 0,34 prosent.